Alt under kontroll

Endelig er den her - boken om Norsk Flygelederforenings historie.

Ottar Julsrud, Rolf Skrede og Terje Dalseng. Foto: Anders Forseth

Lørdag 16. mars inviterte Norsk Flygelederforening til en historisk seanse — hvor boken om Norsk Flygelederforenings historie ble lansert. Tidligere formann Rolf Skrede innledet tilstelningen med en gjennomgang av bakgrunnen for at boken har blitt produsert, og hvilke røtter prosjektet har.

Så tidlig som 70-tallet ble det tatt initiativ for å sikre historisk materiale, spesielt «etterkrigsgenerasjonen» av norske flygeledere satt på mye viktig materiale. Opp gjennom årene ble det jobbet, med varierende intensitet, for å dokumentere NFFs historie. Da Bjarne Gaustad kom hjem fra arbeid i ICAO ble det fart i sakene, og et historielag ble dannet. Underveis ble det klart at mye av materialet dreiet seg om historien om flysikringstjenesten i Norge, og derfor ble prosjektet delt opp i to bøker: «Fly – trygt opp og ned», historien om flysikringstjenesten som ble utgitt i samarbeid med Avinor i 2008 — og nå «Alt under kontroll – Historien om Norsk Flygelederforening». Begge historiene er skrevet av Ottar Julsrud.

Les hele artikkelen i Flygelederen (på nett: natca.no/flygelederen)

Foto: Anders Forseth

Solid oppmøte på Fornebu i forbindelse med lanseringenNFF-leder Robert Gjønnes er svært fornøyd med produktetForfatter Ottar Julsrud fikk det travelt med å signere bøkene